Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2016

Hondenstrandje en hondenspeelplaats gewenst

Nieuwkoop > Wethouder Guus Elkhuizen (SBNO) nam donderdag 1 december 261 handtekeningen in ontvangst van hondenliefhebbers. Zij pleitten voor meer losloopruimte voor honden in het Meijepark en langs het Meijepad. Het liefst zien de initiatiefnemers, dat het Meijepad in de winter een volledig losloopgebied wordt. Ook zijn er wensen voor de komst van een hondenstrandje en een speelparkje voor de viervoeters.

De petitie werd ingediend door Jolanda Pastor, samen met hondenliefhebbers Jeannette en Annemieke. 'Honden hebben het heel hard nodig dat ze kunnen rennen. Ze kunnen niet alleen aan een lijntje lopen. Ze moeten kunnen rennen en snuffelen: dat is het ware hondenleven! Op het nieuw aangelegde fietspad kunnen fietsers heel hard doorrijden en dat levert gevaarlijke situaties op.' Het liefst zouden de hondenvrienden zien, dat honden daar tussen 1 oktober en 1 april vrij kunnen rondlopen.


Ook zijn er wensen voor een klein hondenstrandje, waar de dieren naar hartelust in en uit het water kunnen rennen. Speeltoestellen voor honden, zoals rioolbuizen en oude boomstronken, zijn ook welkom, maar dat moet dan geen speelplek worden voor kinderen. Wethouder Guus Elkhuizen liet weten, dat hij graag met de hondeneigenaren in gesprek wil. Hij heeft zijn bedenkingen bij het in de winter los laten lopen van de honden langs het Meijepad, maar wil wel meedenken over zaken als het hondenstrandje en het hondenspeelterrein.