Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Roest tast vloeren Rijnlands Lyceum aan

OEGSTGEEST > De vloeren van het Rijnlands Lyceum lijken inmiddels een bodemloze put te worden. In 1968 werd deze school gebouwd en aan het beton werd chloride toegevoegd, om het hardingsproces te versnellen. Maar die chloride tast de bewapening in het beton na een aantal jaren aan, zodat het gaat roesten. Al meerdere keren heeft de gemeente veel geld gestoken om dit te herstellen, maar tot nu toe is dat niet gelukt.

Een deel van de vloeren werd hersteld in zowel 2005 als 2012, maar dit jaar blijken er nog steeds grote problemen te zijn. In 2012 was de meest recente 'verbetering', die meer dan 100.000 euro kostte. Toentertijd was dat al dringend noodzakelijk, zo bleek uit ambtelijke stukken. Volgens een bouwkundig rapport zou de veiligheid van het gebouw ‘niet direct’ in het geding zijn. Maar in dat rapport werd wel aangegeven, dat de vloer kan doorbuigen, ,,als veel leerlingen zich tegelijk op één plek bevinden.''

En dit jaar gaat de gemeente er nog eens 117.200 euro tegenaan gooien om het probleem van de roestende bewapening aan te pakken. Wethouder Marien den Boer (CDA) is van mening, dat dit hoofdpijndossier toch aangepakt kan worden: ,,We denken dat we het nu echt kunnen oplossen'', zo stelde hij vorige week.


Joep Derksen