Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Zorgappartementen voor dementerenden

OEGSTGEEST > In 2025 heeft de gemeente een tekort van 330 woningen, maar nu al is duidelijk dat die huizen nooit gerealiseerd worden. De enige plekken waar nog gebouwd kan worden zijn op de locaties van de Leo Kannerschool, Centrum 40-45 en de Kamphuizerpolder.

Commissielid Van Dissel (Hart voor Oegstgeest) stelde vorige week tijdens een politieke vergadering: ,,We beschikken niet over veel ruimte. De mogelijkheden voor bouwen worden steeds minder. Na 2025 zijn de capaciteiten echt op en dan wordt er gestopt met bouwen.'' Volgens hem moeten andere gemeenten dan maar zorgen voor nieuwbouw. Verschillende partijen vroegen aandacht voor de bouw van sociale woningen. Maar hier moeten de verwachtingen niet te hoog voor worden, aldus wethouder Wendelien Tönjann (VVD): ,,Op een gegeven moment is het dorp gewoon vol. Vanuit de historie hebben we weinig sociale woningen. Met Nieuw Rhijngeest en Poelgeest hebben we 26% sociale woningbouw, maar je loopt nooit het gemiddelde in.''


Wel kon de wethouder melden, dat de gemeente een verzoek heeft gehad van zorgexploitant Martha Flora. Zij zijn van plan om binnen deze gemeente twintig zorgstudio's en vijf zorgappartementen te bouwen voor echtparen, waarvan minstens één partner dementerend is. Deze woningen komen aan de Duivenvoordestraat te liggen, op het oude ASC-terrein.