Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 januari 2017

Vuurwerkmisbruik valt mee

KAAG EN BRAASSEM > De schade door vuurwerkmisbruik viel tijdens deze jaarwisseling enorm mee. In de nacht, dat Kaag en Braassem overging naar het jaar 2016, was de vuurwerkschade nog 17.400 euro; bijna even hoog als het jaar er voor. Maar dit jaar lijkt de schade beperkt te blijven tot 5.325 euro, al kan het nog zijn dat later in het jaar gemeentelijke voorwerpen ontdekt worden, die toch wel beschadigd zijn door bijvoorbeeld zwarte strijkers.


Door de hele gemeente zijn schademeldingen geweest. De grootste schadepost door vuurwerk vond plaats bij de skatebaan half pipe in Woubrugge. De gemeente moet 1.750 euro uitgeven om alles te herstellen. Maar ook twee verkeersborden aan de Bateweg (Woubrugge) leveren een kostenpost op van 400 euro. Datzelfde bedrag moet de gemeenschap ophoesten voor een opgeblazen onderbak van een kolk aan de Dorpsstraat in Leimuiden. De rest van de schade bestond uit kapotte vuilnis bakken, verkeersborden en een tekstbord.