Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Niet dol op kleuren

HILLEGOM > De onlangs geopende school aan de Prinses Irenelaan zorgt voor ophef in de buurt. Dit keer gaat het niet om het gebouw zelf, maar om de opvallende verkeersveiligheidsmaatregelen. Gemeenteraadslid Van Heusden (Bloeiend Hillegom) bracht de kwestie aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 januari.


De straat bij de school is namelijk met felle kleuren beschilderd. ,,De omwonenden hebben de schrik dat ze met al die kleuren in een circusachtige omgeving komen te wonen'', zo liet Van Heusden weten. Is de wethouder bereid om samen met de bewoners tot een betere kleurkeuze te komen? Maar wethouder De Jong piekerde daar niet over. ,,Als automobilist moet je weten, dat je een schoolzone nadert of daar aanwezig bent.''