Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2017

Raad wil snelheidsverlaging op Westkanaalweg

Nieuwkoop – De gemeenteraad heeft unaniem een oproep gedaan richting de Provincie Zuid-Holland om de snelheid op de Westkanaalweg (N461) te verlagen naar 50 kilometer per uur. Ook vraagt de politiek om snelheidsremmende maatregelen en extra snelheidscontroles door de politie.

Grote onrust is er bij de omwonenden van de Westkanaalweg. Binnenkort beginnen de werkzaamheden aan zowel de Aardamseweg als de Oostkanaalweg en hierdoor zal er veel meer verkeer over de Westkanaalweg gaan. Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) heeft samen met VVD-raadslid Tom de Kleer al een gesprek gehad met een gedeputeerde van de Provincie over deze kwestie. Gesteund door de motie wil Elkhuizen de druk opvoeren bij de Provincie, zodat de verkeersveiligheid op onder meer de Westkanaalweg verhoogd wordt. Hij was dan ook blij met de motie.


Uit politieverslagen blijkt, dat sinds 2014 al 24 ongevallen hebben plaatsgevonden op de Westkanaalweg. Elkhuizen: ,,Ik kan me niet voorstellen, dat de Provincie zich er met deze gegevens gemakkelijk van af zal maken. We richten ons niet alleen op het verlagen van de snelheid van 60 naar 50 kilometer per uur, maar willen ook andere maatregelen van structurele aard nemen om de situatie veiliger te maken.'' En dat geldt volgens de wethouder niet alleen voor de Westkanaalweg, maar ook voor de omliggende straten als de Aardamseweg en Oostkanaalweg. Een van de wensen van de gemeente is, dat er vrijliggende fietspaden komen. De Provincie heeft volgens de wethouder de toezegging gedaan, dat er een onderzoek komt naar de vraag welke structurele verkeersmaatregelen voor middellange en lange termijn gerealiseerd kunnen worden.