Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Van bungeeroeiwedstrijd tot ruiterroutes

KAAG EN BRAASSEM > Inwoners hebben in totaal 24 initiatieven ingediend, die kans maken op financiële ondersteuning van de gemeente. Op maandag 6 februari presenteren de plannenbedenkers hun ideeën op een 'initiatievenmarkt', waarna twee weken later de winnaars worden bepaald door de gemeenteraad. Een speciale kinderjury stelt ook een top 5 van de ideeën vast.

Inmiddels zijn alle ideeën bekend en het is een uitgebreide variatie aan voorstellen. Zoals een pannakooi in Hoogmade (kosten: 35.000 euro), een bungeeroeiwedstrijd tijdens koningsdag of een 'Sluisconcert'. Een inwoner van Woubrugge ziet graag een voetbalveldje voor de jeugd in zijn buurt en meerdere mensen willen kunstprojecten opzetten. Ook wordt er gepleit voor het plaatsen van een AED (Automatische Externe Defibrillator) langs de Floraweg en zien twee jongedames uit deze gemeente graag, dat er voor paarden zogeheten ,,ruiterroutes'' worden aangelegd.


Raadsgriffier Karin van der Pas maakte de initiatieven bekend en liet weten: ,,Sommige initiatieven kunnen gekoppeld worden. Andere initiatieven kunnen de raadsleden gewoon honoreren, omdat het activiteiten zijn.''