Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Twee speelplekken verdwijnen

LEIMUIDEN > De speelplekken aan het Kloofpad (ter hoogte van nummer 19) en Robiniahof (ter hoogte van nummer 8) verdwijnen op termijn. Het geld, dat de gemeente zich hierdoor bespaard, kan dan gebruikt worden in het uitbreiden van andere (grotere) speelplek(ken) in het dorp.


Een ambtelijk advies luidt:,,De speeltuin aan het Kloofpad t.h.v. nr. 19 is een oud en klein speelplekje. Deze speelplek ligt tevens vlakbij de grote speelplek aan het Kloofpad ter hoogte van nummer 32. Gezien het aantal kinderen waarvoor de speelplekken aan het kloofpad de dichtstbijzijnde speelplekken zijn, is één speelplek voldoende. Deze speelplek moet dan wel voor alle leeftijdscategorieën speelaanleidingen bieden.'' Het advies vervolgt: ,,De speelplekken aan de Robiniahof ter hoogte van nummer 8 en de speeltuin aan de Dennenlaan ter hoogte van nummer 56 zijn beide kleine speelplekken met weinig speelwaarde. Beide speelplekken liggen op iets meer dan 50 meter afstand van de speelplek aan de Dennenlaan t.h.v. nr. 56.'' De renovatiebudgetten van de beide speelplekken kunnen worden ingezet om de speelplek aan de Dennenlaan ter hoogte van nummer 19 uit te breiden.