Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Geen frictiekosten uitbetaald aan SWLH

LISSE > De Stichting Welzijn Lisse-Hillegom (SWLH) kreeg in december het nieuws, dat het college van burgemeester en wethouders 200.000 euro opzij legt, zodat activiteiten van deze stichting uitgevoerd kunnen worden. Maar toch lijkt dat bedrag niet voldoende om alle wensen te vervullen.


De SWLH had namelijk in 2015 een aanvraag ingediend bij het college om zogeheten 'frictiekosten' te betalen. Dat kwam na het collegebesluit om de subsidie te beëindigen voor het jongerenwerk en de mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van de SWLH. De stichting vroeg hierop aan het college om 83.215 euro te betalen aan 'frictiekosten'. Dat werd augustus vorig jaar afgewezen door het college en hiertegen ging de SWLH in beroep bij de commissie bezwaarschriften en klachten. Maar ook daar viste de SWLH achter het net. Het bezwaar werd ongegrond verklaard. Het collegebesluit zou ,,voldoende zorgvuldig voorbereid en van de vereiste deugdelijke motivering'' voorzien zijn. De SWLH kan dus fluiten naar de 83.215 euro.