Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Griffier neemt afscheid

LISSE > Na drie jaar, een relatief korte periode voor een griffier, nam Marianne Verhoev afscheid van het college van burgemeester en wethouders. Zij solliciteerde naar eenzelfde functie in Krimpen aan den IJssel en werd aangenomen. Ze kreeg veel loftuitingen te horen van Ad van Zelst (namens de raad) en burgemeester Lies Spruit.

Van Zelst complimenteerde haar: ,,We vinden het jammer dat je weggaat, maar we hebben er begrip voor. Het scheelt je veel tijd in het woon- en werkverkeer. De functie van een griffier is één van de meest moeilijke in ambtenarenland. Je hebt politieke sensitiviteit. Je bent een mensenmens, geen bureaugeleerde en toegankelijk voor mensen op alle niveaus.'' Verhoev ontving theaterbonnen en bolbloemen op pot, zodat ze ook in Krimpen kan opbloeien.


Burgemeester Lies Spruit stond lang stil bij het vertrek van Verhoev. ,,Je kwam voor je sollicitatiegesprek per vliegtuig uit Nigeria, overzag het en won. Je bent pittig en hebt scherp oog voor belang van de raad. Je bent goed in het coachen van de raadsleden en staat altijd klaar met advies. Je ging er zelf op uit om kennis te vergaren. Wij hebben er van geprofiteerd. We zullen je missen, het ga je goed. Hierop lachte Verhoev: ,,Ik was behoorlijk chagrijnig vanochtend door de spanning dat ik wegging. Leuke tijd gehad hier door driehoek met gemeentesecretaris en burgemeester.'' Ze riep de politici op: ,,Inwonerparticipatie is een trend die zich doorzet. Heb oog op de kwaliteit en beschikbaarheid van betrouwbare informatie. Een burgerjury kan een goede vorm van participatie zijn. In Rotterdam werkt dat prima. Het zou leuk zijn, als Lisse Rotterdam zou volgen.''