Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Geen vertrouwen in NOMOS

LISSE > Het vertrouwen van het gemeentebestuur in de NOMOS-geluidmeetpunten is niet groot. Dat blijkt uit de woorden die wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) donderdag 23 februari tijdens de gemeenteraadsvergadering uitsprak. Hij deed dit naar aanleiding van een oproep van fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) en raadslid Rob van Reisen (CDA) om meer maatregelen te nemen tegen het vliegtuiglawaai.


Slootbeek waarschuwde, dat Lisse niet het slachtoffer moet worden van een 'waterbedeffect', dat door andere gemeenten wordt veroorzaakt: ,,Degene die het hardste klaagt, krijgt het minste lawaai en dan kunnen andere dorpen het slechter krijgen.'' Van Reisen vroeg of er een extra geluidsmeetpunt van Sensornet geplaatst kan worden. Dat zal niet gebeuren, zo informeerde de wethouder. Maar in ieder geval wil het gemeentebestuur de huidige drie meetpunten van Sensornet behouden, terwijl er ook drie NOMOS-meetpunten van Schiphol in Lisse staan. En daar is een reden voor, informeerde Ruigrok. ,,De gegevens van Nomos zijn niet een op een te vergelijken met Sensornet.'' Onlangs werd bekend, dat de NOMOS-apparaten veel minder geluidsoverlast registeren, dan de Sensornet-apparaten. Op 21 maart is er een avond over de onderzoeksresultaten van de geluidsoverlast van het ORS (Omgevingsraad Schiphol).