Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 april 2017

''Expoflores heeft verantwoordelijkheid voor Fair Flower Show 2018''

Interview met Alejandro Martinez, Executive President van Expoflores

Alejandro Martinez, Executive President van Expoflores, benadrukt het belang voor deze sector om een wereldbeurs van Ecuadoriaanse floricultuur te hebben.

Dit jaar besloot Expoflores om de Fair Flor Ecuador – Flower Show 2018 op te zetten en te organiseren; het wordt een vitrine van het beste wat de Ecuadoriaanse floricultuur te bieden heeft.

Wat was de motivatie om deze beurs te organiseren?

We besloten om het schema te veranderen, omdat we de noodzaak zagen om naar een gebied te gaan, dat al te lang werd genegeerd. Andere producten in de cadeaumarkt groeiden, zoals chocola, speelgoeddiertjes of juwelen, terwijl het marktaandeel van de bloemen niet gegroeid is. Er is de druk van de marktprijs, omdat er minder consumenten zijn, of de productiegroei houdt geen gelijke tred met de consumptiegroei. Dit kan leiden tot kostenaanpassingen en er is een groot risico dat de kwaliteit van producten aangetast kan worden. De reden voor deze verandering is daarom, dat alle betrokkenen deze nieuwe dynamiek begrijpen en dat we ons richten op het aanbieden en garanderen van kwaliteitsbloemen aan consumenten.

Waarom nu en niet eerder?

Aan de ene kant ben ik er van overtuigd, dat de druk van de markt geleidelijk heeft plaatsgevonden. Aan de andere kant moeten alle betrokkenen in de keten overtuigd zijn van de noodzaak om een andere koers te varen. Het is niet gemakkelijk; dit besluit nemen was een proces van wederzijds instemmen, waarbij verschillende te ondernemen vormen van aanpak overwogen werden. We hebben de steun van veel nationale en internationale spelers.

Welke aanpak zal de Fair Flor Ecuador Flower Show 2018 hebben?

Het heet Flor Ecuador, omdat we willen dat de beurs verbonden wordt met de Flor Ecuador certificering, welke een essentiële basis is voor duurzaamheid, betrokkenheid, eerlijke behandeling en andere noodzakelijke aspecten binnen de productie-activiteiten. We hebben een aantrekkelijk logo uitgekozen. En we proberen de productieve waarden en de waarden die de consumenten eisen, te verbinden.

Waar vindt deze beurs plaats?

We hebben een overeenkomst met de gemeente ondertekend, zodat deze beurs plaats vindt in het Bicentennial Conventions Center. We hebben samengewerkt, zodat haar design in overeenstemming is met internationale vereisten en zodat het voldoet aan de hoogste standaarden van kwaliteit en service.

Hoeveel deelnemers worden verwacht op deze beurs?

Ons doel is om eenzelfde aantal te bereiken, zoals in het verleden gebeurd. Waar het gaat om het aantal exposanten, hopen we dat we 120 stands krijgen, met 10% extra m2 aan oppervlakte en minstens 25% meer bezoekers in vergelijking met 2016.

Wat zijn de bijzondere onderdelen van de Fair Flor Ecuador Flower Show?

Nou, ik meen dat er drie zijn: als eerste de toewijzing van het beeldmateriaal, waarbij de exposant zelf een gewenst gebied uitkiest. Ten tweede de toewijzing van de stands door middel van loting en als derde de distributie van de toegangskaarten voor het complex. Er zijn namelijk vier verschillende entrees en er zullen stimulansen zijn, zodat bezoekers informatie van iedere kraam kunnen krijgen.

Wanneer is de internationale lancering van de beurs?
We zijn van plan om dit te doen tijdens de ProFlora 2017, of daarvoor; dat zijn we op dit moment aan het bepalen. We willen de planning voor en het evenement van ProFlora niet overschaduwen.

Vertaald door: Joep Derksen