Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2017

Pleidooi voor Kindertelefoon

OEGSTGEEST > Gemeenteraadslid Ingrid van Dillen (CDA) dringt er bij het college van burgemeester en wethouders op aan, dat Oegstgeest de Kindertelefoon moet blijven steunen. Dit laat ze in schriftelijke vragen aan het college weten.


Vorige week kwam de Kindertelefoon in het nieuws: vanaf 2018 moet deze instantie met all 388 gemeenten afzonderlijk afspraken maken voor het voortzetten van de financiële steun aan de Kindertelefoon. Van Dillen stelt, dat haar partij het belangrijk vindt dat de dienstverlening voor een luisterend oor voor kinderen voortgezet moet worden. Niet alleen waar het gaat om de Kindertelefoon, maar ook om de stichting Sensoor (Luisterend Oor) en het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Ze wil van het college weten of de gemeente geld beschikbaar stelt en hoeveel dat dan zal zijn. Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.