Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Raad wil tien huurwoningen bij brede school

HOOGMADE > Na alle ophef over de verschillende woningbouwlocaties, waar extra sociale woningen zouden moeten komen, is er nu nog maar één plek over. Op het terrein naast de nieuw te bouwen Brede School aan de Van Alcmaerlaan moeten tien sociale huurwoningen komen. Tijdens de politieke vergadering van maandag 27 maart bleken alle partijen hier voorstander van te zijn.

Eerder waren er plannen, dat op deze plek twaalf koopwoningen worden gebouwd. Dat worden dus tien huurwoningen. De raad is blij met deze ontwikkeling. Andere oude opties voor extra sociale woningen, zoals het Noordeinde en het Vlietpark zijn definitief in de afvalbak van de geschiedenis gegooid. Raadslid Laura van Klink (PRO) stelde: ,,Deze sociale woningbouw past prima op die locatie.'' Inwonerraadslid Ronald Wesselink (CDA) pleitte voor het opzetten van een ,,participatietrajectje'', zodat omwonenden hun zegje kunnen doen over onder meer de aanplant van bomen en struiken bij de sociale woningen.

Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) was blij: ,,Liever dit voorstel, dan dat we aan de buitenranden gaan volbouwen. Dit is een mooie inbreilocatie, al ga je wat beknibbelen op het groene grasveldje. Maar soms moet je die keuzes maken.'' Volgens haar moet er de komende jaren niet meer gesproken worden over extra woningen in Hoogmade. ,,Voor het kleine dorp Hoogmade zijn tien extra huurwoningen meer dan voldoende. Als we meer willen gaan bouwen, vraag ik me af of dat in de kern Hoogmade moet gebeuren.'' Raadslid Gino Wesselman (D66) wees er op, dat de eigenaren van potentiële bouwgrond zoals de Hoogmadese Wetering II (op dit moment, JD) niet willen meewerken aan woningbouwplannen. ,,We kunnen altijd verder zoeken, maar er zijn geen locaties meer over om woningen neer te zetten.''


Joep Derksen