Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2017

Volledig energieneutraal én sociaal wonen

VOORHOUT > Het dorp krijgt een primeur: een compleet woningcomplex met 18 sociale appartementen, die volledig zelfvoorzienend zijn waar het gaat om energieverbruik. De huurders van dit nog te bouwen 'Huuske van Hooghkamer' betalen maximaal 592 euro én zijn (bijna) geen geld kwijt aan elektriciteit.

Hans Al, directeur van woningbouwcorporatie Stek, verstrekte dinsdag 28 maart meer informatie: ,,In het Huuske van Hooghkamer komen woningen van 65 m2. Het wordt een nul op de meter complex, waarbij alle energie zelf wordt opgewekt. De bewoners maken dus geen gebruik van gas, het hele dak komt vol te liggen met zonnepanelen en de ramen zijn van HR+++ glas. Ook werkt het pand met warmte/koude opslag, zodat het via het grondwater in de zomer koel en in de winter warm blijft.

Een lift komt er niet in het pand van drie etages; die zou te veel energie slurpen. Daarom is de verwachting, dat met name jongere woningzoekenden, met een inkomen van minder dan 29.000 euro zich zullen melden voor dit pand. Voor hen is het dagelijkse trappenlopen geen probleem. Stek ontwikkelt het Huuske van Hooghkamer samen met Plegt-Vos. Al: ,,De start van de bouw kan dit jaar al plaatsvinden.''