Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2017

Wethouder kijkt naar speeltoestellen Kanaalstraat

LISSE > De leden van de seniorenraad konden hoog en laag springen, maar ze kregen het maandag 24 april niet voor elkaar. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) was onvermurwbaar; de fietsers mogen door de Kanaalstraat blijven scheuren.

Seniorenraadvoorzitter Berna van Amersfoort liet weten, dat de leden regelmatig benaderd worden door inwoners die zich zorgen maken over de fietsers die continue tussen het winkelende publiek door rijden. Met name de plek tussen de uitgang van Blokhuis en de C&A winkel is een 'black spot'. Daar staan namelijk aan beide kanten van de Kanaalstraat speeltoestellen als een wipkip. Kleine kinderen rennen dan zonder omkijken van het ene naar het andere speeltoestel, zonder zich bewust te zijn van het (brom)fietsgevaar. Het gaat vaak nog maar net goed.


Maar Nieuwenhuis vindt dat geen goede reden om dit deel van de Kanaalstraat (brom)fietsvrij te maken. ,,De knelpunten zijn bekend. Mijn voorstel is om het toch te houden zoals het nu is.'' Volgens hem lossen alle problemen daar zichzelf op: ,,Bij verkeer gaat het om het gedrag van de verkeersdeelnemers. Bij situaties waarin mensen zich niet veilig voelen, zullen ze zich er ook naar gaan gedragen. De meeste fietsers voelen zich er te gast, daardoor is het nauwelijks dat er echt iets plaats vindt. In de praktijk gaat het steeds goed.'' Wel liet de wethouder naar aanleiding van een suggestie van de journalist weten, dat hij zal kijken of de speeltoestellen tussen C&A en het Blokhuis aan één kant van de weg kunnen komen te staan.