Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2017

,, U wilt niet weten hoe naïef mensen zijn''

LISSE > ,,Het is een puinzooi bij Eikenhorst waar mensen hun afval moeten brengen naar ondergrondse containers.'' Berna van Amersfoort, voorzitter van de seniorenraad, maakte van haar hart geen moordkuil, toen ze zich tijdens de seniorenraadsvergadering van maandag 24 april zorgen maakte over deze situatie.

Van Amersfoort liet weten, dat de ondergrondse bakken vaak al weer vol zijn op de dag dat ze geleegd zijn door Meerlanden. ,,De mensen komen dan speciaal naar die bakken toe omdat ze blij zijn dat ze dan eindelijk weer vuil in de container kunnen gooien.'' Wethouder Adri de Roon (D66) beaamde, dat hij zelf gezien had dat de bakken vol zijn. Zijn collega-wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) vond echter, dat de gemeente al best wat maatregelen genomen heeft om de situatie beter te laten worden. Er zijn extra containers bij Eikenhorst geplaatst en ook worden deze containers twee keer per week geleegd, in plaats van één keer per week.


Hij haalde nog een tegeltjeswijsheid aan, dat hij nog kende vanuit zijn ouderlijk huis: ,,Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest, doch nimmer op komt dagen.'' En stelde: ,,We gaan net zo lang op zoek totdat het bij Eikenhorst goed werkt.'' Wel waarschuwde Nieuwenhuis, dat mensen niet in de verleiding moeten komen om hun huisvuil te dumpen als zwerfafval. ,,U wilt niet weten hoe naïef mensen zijn. We vinden namen en adressen van mensen in zwerfafval. De boete hiervoor is 360 euro. Het kan gebeuren dat een container een keer vol zit. Als bij Paasweekend veel mensen op visite zijn bij de Eikenhof, terwijl de medewerkers van Meerlanden vrij hebben, dan kan die vol zijn. Als die vol zit, probeer het dan terug te nemen naar huis, of het afval naar een andere container te brengen. Onze boa's weten ook wel wanneer het Pasen en Kerst is.''