Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2017

Veel verdriet om sluiting Alkeburcht

KAAG EN BRAASSEM > De aanstaande sluiting van de Alkeburcht levert wethouder Henk Hoek op de sociale media een storm van kritiek op. Een van de mensen die van zijn hart geen moordkuil maakt is Ed van der Voet, voormalig beheerder van de Alkeburcht.

Van der Voet: ,,De gemeente wist bij overname dat de Alkeburcht ernstig achterstallig onderhoud had. Nu de vermoorde onschuld spelen. Ik had al dit achterstallig onderhoud overgenomen en er weer een respectabel dorpshuis van gemaakt. Op jullie voorwaarden en jullie voorgesteld bedrag: 257.500 euro. Toen trok jij (wethouder Henk Hoek, JD) de stekker eruit. #boosheelboos.

De Stichting VJR had gehoopt om het volgende seizoen haar 50-jarig jubileum te vieren. Maar dat magische getal dreigt door de sluiting van de Alkeburcht niet gehaald te worden. Daarom besloot VJR spontaan om op zondag 30 april het 49½ jarig jubileum te vieren, samen met alle huidige en oud-vrijwilligers.

Patrick Deters constateert dat de sluiting van de Alkeburcht financieel lonend is voor de gemeente. Hij concludeerde, dat de gemeente vorige week nog 8 miljoen overhield en nu met de sluiting nog eens 50.000 euro per jaar extra kan bezuinigen. Kirsten Verdel verzucht: ,,Alles wordt kapot bezuinigd. Juist dit soort dingen maken een gemeenschap.''

Paul Hoogenboom constateert: ,,We hebben geen dorpshuis meer in de grootste kern, nog wel in alle kleine dorpen gelukkig.'' Corry Daamen verzucht: ,,Dat is toch doodjammer, Alkeburcht dicht!! Wij gaan er geregeld een avondje uit'' en Ruud Bax heeft een suggestie voor de volgende bezuiniging: ,,Sluit het gemeentehuis; dat bespaart nog meer.''


Joep Derksen