Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2017

Trage start initiatieven

KAAG EN BRAASSEM – De meeste ideeën, die tijdens de initiatievenmarkt werden beloond met een gemeentelijke financiële bijdrage, zijn nog altijd niet tot stand gekomen. Toch houdt wethouder Yvonne Peters (VVD) goede hoop, dat dit alsnog gebeurt. Dat liet ze vorige week weten tijdens een persgesprek.

Door Joep Derksen

In totaal hebben tien projecten, die door inwoners zijn bedacht, geld gekregen van de gemeente. De N207 RUN mag van de Provincie Zuid-Holland niet op de N207 gehouden worden. Dus nu wordt gekeken, of de naastgelegen parallelweg hiervoor gebruikt kan worden. De gemeente heeft nog altijd niet een activiteitenprogramma ontvangen van Family Factory, terwijl dit wel vóór het nieuwe seizoen 2017 – 2018 zou moeten gebeuren. Family Factory heeft nog geen voorschot gevraagd van het bedrag dat ze kunnen ontvangen.

Het hekwerk van de voetbalkooi in Roelofarendsveen is inmiddels wél gerealiseerd. De overige verbeteringen moeten na de zomer plaatsvinden. Natuurbelevingstuin De Bult wil dit najaar nog met het door haar gewenste pad door het water aanleggen. Voor de natuurlessen op basisscholen is nog geen voorschot aangevraagd. Een coöperatie voor het opwekken van zonne-energie is in de maak. De initiatiefnemers bekijken drie locaties aan de Ripselaan, Oostveenweg en Zuideinde om te kijken of daar projecten kunnen worden opgezet voor het creëren van zonne-energie.


WIJ Presenteert heeft inmiddels al een voorstelling georganiseerd over drank en drugs aan alle leerlingen van het Bonaventura. De dierenverblijven in Woubrugge zijn inmiddels vervangen en het bungeeroei-evenement heeft tijdens Koningsdag succesvol plaatsgevonden. Peters laat weten over de voortgang van de initiatieven: ,,De initiatiefnemers zijn aan het kijken waar ze terecht kunnen, wat ze nodig hebben en hoe de gemeente kan helpen. Ik heb het gevoel dat ze allemaal gerealiseerd kunnen worden. De een kost wat meer tijd dan de ander.''