Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

Veel plannen voor dorp

HOOGMADE – Als het dorp gaat uitbreiden, dan moet dat richting het westen. Dat staat in het dorpsperspectief, dat het college van burgemeester en wethouders vorige week openbaar maakte. Het college volgt hiermee de wens van de Dorpsraad Hoogmade.

Wethouder Floris Schoonderwoerd laat weten: ,,Er is heel erg geluisterd naar de Dorpsraad. Het is de wens van de bevolking om niet aan de Noordeindekant te ontwikkelen. Over de in het dorp geuitte wens om een zwemplek bij de Pietspolder aan te leggen, wacht het college met belangstelling de discussie in de gemeenteraad hierover af, die op dinsdag 5 september plaatsvindt. De wethouder: ,,Die zwemplek zou bij de tennisvereniging, voetbalclub of Piestpolder kunnen, maar het dorp is er niet over eens. De volkstuinvereniging wil niet dat er zwemmers bij hen in de buurt in de Piestpolder komen. We willen een breed gedragen variant in het dorp.''


De uitbreiding van de woningbouw moet dus in zuidwestelijke richting plaatsvinden; ten noorden vna de Van Klaverweijdeweg. Dat worden dan de bouwprojecten 'Hoogmadese Wetering II en III'. Plannen voor het volbouwen van een perceel ten zuiden van de Van Klaverweijdeweg worden niet meegenomen in het dorpsperspectief. De Doesmolenbrug krijgt de komende jaren groot onderhoud en er zijn plannen om die brug 'zelfbedienbaar' te maken. Maar dit stuit op verzet bij een behoorlijk aantal inwoners, die vrezen voor veel langere wachttijden voor degenen die over de brug willen. In oktober neemt de gemeenteraad een definitief besluit over welke activiteiten zeker, wellicht en niet worden opgezet in het dorp.