Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

Verfraaiing van het dorp

BILDERDAM – De groene buffer tussen Bilderdam en Leimuiden blijft behouden. Dat blijkt uit het Dorpsperspectief, waarover de gemeenteraad zich de komende weken gaat buigen. Het pittoreske karakter van het dorp moet ook in stand blijven staan; daarom liggen er voor de komende jaren geen drastische bouwplannen in het vizier.


Wel staat het college van burgemeester en wethouders positief tegenover plannen om het terrein rondom de 'schaatsende nijlpaarden' van kunstenaar Miep Maarse te verfraaien. Ook is een watertappunt aldaar voor passerende fietsers en wandelaars iets, wat de inwoners graag zien verschijnen. Verder zijn er wensen in het dorp voor een (tijdelijke) afmeerplaats voor waterrecreanten, die voor de brug moeten wachten. Daarnaast is de gemeente bereid om trapjes in het water aan te brengen, zodat mensen die in het water zijn gevallen er ook weer uit kunnen komen. Als klap op de vuurpijl mogen de inwoners van Bilderdam zich zeer binnenkort verheugen op de hanging baskets, die nu ook in hun dorpskern opgehangen worden.