Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 september 2017

VJR uit de nood

KAAG EN BRAASSEM – De soep lijkt voor de voormalige gebruikers van de Alkeburcht toch niet zo heet te zijn, als deze werd opgediend. Ook de VJR heeft namelijk een nieuwe locatie gevonden, zo maakt deze vereniging bekend.

Vanaf 1 oktober heeft de VJR haar onderdak in De Pegel, het clubgebouw van de ijsclub Alkemade. Het VJR-bestuur laat weten: ,,Nadat wij ruim 49 jaar onze activiteiten vanuit de Alkeburcht hebben georganiseerd, moesten we na afloop van ons vorige seizoen abrupt op zoek naar een nieuwe locatie. We zijn gelukkig door een aantal verenigingen en beheerders van maatschappelijk vastgoed met open armen ontvangen. Uiteindelijk hebben we besloten dat De Pegel voor ons de mooiste kansen beidt om onze activiteiten voort te zetten.''


Dit nieuwe onderkomen biedt kansen, zo is de verwachting. Het is niet zo centraal gelegen als de Alkeburcht, maar (door het hek bij de Grundel) ook voor veel bezoekers dicht(er)bij. ,,In de winter een mooie, lichte en zonnige locatie en in het voor- en najaar goede mogelijkheden om onze activiteiten naar buiten uit te breiden.'' Op zondag 1 oktober viert de VJR de start van haar 50ste seizoen; de toegang is gratis.