Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2018

Jan Pieterse is vrijwilliger van het jaar

Nieuwkoop – Jan Pieterse uit Zevenhoven is gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2017. Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting op 2 januari overhandigde wethouder Annette Pietersen hem een fraai bronzen beeldje.

Pieterse ontvangt de prijs voor zijn vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging S.V.Z., basisschool De Diamant, het K.B.O.-klussenteam, Ipse de Bruggen en Tafeltje Dekje. ,,Niet alleen al deze verenigingen/instellingen konden op de steun van Jan rekenen, ook voor buurtgenoten staat hij klaar'', zo laat de jury van het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop weten.

Ook werd die avond voor de allereerste keer de 'Jeugdvrijwilliger 2017' bekend gemaakt. De gelukkige winnares is Amber Hoogeveen uit Ter Aar. Amber is genomineerd door SchaatsTrainingsGroep Ter Aar. Zij ontvangt de prijs niet alleen vanwege haar inzet bij deze club. Maar ook door haar inzet bij de KinderVakantieSpelen Ter Aar en bij scouting Welverro in Langeraar.

Behalve een glazen beeldje ontving Amber ook een 'stimuleringsprijs' van 250 euro. Dat geld is niet voor de 17-jarige, maar zij mag bepalen naar welke Nieuwkoopse vereniging(en) het bedrag gaat. Zij mag kiezen om het geld aan één vereniging te geven, of de 250 euro verdelen over meerdere verenigingen. ,,Zij is een voorbeeld en tegelijkertijd een stimulans voor vele jongeren'', aldus het juryrapport.


De vrijwilligersprijzen zijn een vorm van waardering voor de inzet van alle vrijwilligers die in de gemeente Nieuwkoop actief zijn. Wethouder Annette Pietersen besloot: ,,Ik ben er trots op dat de inspanning van deze mensen door dorpsgenoten gezien wordt en dat zij elk jaar weer actief worden voorgedragen om toch een keer in de spotlight te staan.”