Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2018

Klachten over kroonringen


[KAAG EN BRAASSEM] Wie een kroonring aanvraagt, zodat de plastic pmd-zakken er gemakkelijk aan geknoopt kunnen worden, krijgt niet altijd zo'n kroonring bij het eigen huis. Zo'n 10% van de aanvragen wordt door de gemeente afgewezen.

Vorig jaar hebben 237 inwoners een kroonring aangevraagd. De gemeente besloot om niet in te gaan op twintig aanvragen. Die locaties zouden ongeschikt zijn, omdat de kroonring bijvoorbeeld aan een paal zou moeten komen, midden in een plantsoen. Ook zijn aanvragen afgewezen, omdat de aan de kroonringen gehangen zakken zouden zorgen voor blokkades van het trottoir.

Wethouder Yvonne Peters geeft aan, dat er meerdere redenen zijn waarom aanvragen voor kroonringen worden afgewezen. ,,Er wordt gekeken of de lantaarnpaal goed bereikbaar is en of anderen er geen last van hebben. Mensen met een rolstoel moeten er langs kunnen. En misschien zit er één kroonring al heel dicht bij. Maar we kijken welwillend. We willen dat inwoners op een goede manier afval kunnen aanbieden. Maar als de lantaarnpaal in een stukje groen staat, dus als je groen moet vertrappen om bij een kroonring te komen, dan is dat niet gewenst.''

Vijf kroonringen, die geplaatst waren, zijn na klachten van buren door de gemeente al weer verwijderd.