Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Nieuwe takkenrillen en stapstammetjes


VOORHOUT – Dertig vrijwilligers zetten zich zaterdag 10 maart volop in voor het Overbosch. Zij hadden zich aangemeld in het kader van NLDoet en het eindresultaat was prachtig.

De Stichting Vrienden van het Overbosch had enkele klussen klaar liggen. Zo zijn er twee nieuwe takkenrillen gerealiseerd. De zijkanten van deze takkenrillen werden gemaakt door het vlechten van wilgentenen. Deze taak werd onder meer uitgevoerd door leden van de Rotary Oegstgeest.

Twee andere vrijwilligers kweten zich van de taak voor het verbeteren van de bestaande en plaatsen van nieuwe stapstammetjes. Deze stapstammetjes zijn een favoriete speelplek voor jonge kinderen in het Overbosch. Ook de brug over de vijver kreeg een flinke opknapbeurt én deze vijver werd ontdaan van veel bladeren, takken en zelfs hele stammen. Alle vrijwilligers werden goed verzorgd met koffie en een uitgebreide lunch. Als extra beloning na een dag hard werken kreeg iedereen een potje met blauwe druifjes mee naar huis.