Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

,,Coalitie potverteren''


OEGSTGEEST – Ieder jaar krijgt de gemeente Oegstgeest inkomsten uit de zogeheten precario, maar deze belasting op kabels en leidingen wordt in 2022 afgeschaft. Vanaf dat jaar ontstaat er dus een gat op de gemeentelijke begroting. Maar de coalitiepartijen willen het geld, dat is ontvangen uit die precario-inkomsten de komende twee jaren gebruiken voor het uitvoeren van maatregelen uit het coalitieakkoord. Oppositiepartij Hart voor Oegstgeest diende vorige week een motie in, om dit geld juist te bewaren voor het moment, dat de precario wordt afgeschaft.

HvO-fractievoorzitter Frits van Dissel stelde gepassioneerd: ,,De precarioreserves zullen na twee jaar opgebrand zijn. Het leidt tot een verzwaring van de lasten voor inwoners van Oegstgeest. Er is geen enkele reden om die reserve precario ergens anders voor te bestemmen.'' Zijn fractiegenote Karin Rosdorff deed er nog een schepje bovenop: ,,We zijn tegen het opbranden van deze reserve in twee jaar. Geef deze reserve een andere naam: 'coalitie potverteren'.''

Maar fractievoorzitter Sven Spaargaren van de coalitiepartij VVD was het hier niet mee eens. ,,We hebben andere compenserende maatregelen voorgesteld vanuit de coalitie. Met deze motie blokkeert u de noodzakelijke uitbreiding van het DOK.'' Bij de stemming bleek HvO alleen steun te krijgen van Lokaal en het voorstel werd verworpen met 16 stemmen tegen en drie stemmen voor.