Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

Huisbezoeken bij mensen in schulden


OEGSTGEEST – Het gemeentebestuur wil, dat er huisbezoeken worden afgelegd bij mensen, die in de schulden zitten. De gemeenteraad nam donderdag 28 juni unaniem een voorstel hier over aan. Door die huisbezoeken wordt niet alleen duidelijk, wat de financiële problemen zijn en hoe die verholpen kunnen worden. Ook kan gekeken worden naar de gezinssituatie om te zien, of de financiële problemen ook leiden tot andere uitwassen.

Voor raadslid Ingrid van Dillen (CDA) was het een eenvoudige optelsom: ,,Huisbezoeken maken dat je eerder aan de bel trekt en dat mensen minder ernstig in de schulden komen te zitten.'' Haar collega-raadslid Ria Pasterkamp (PrO) vond: ,,Schuldhulpverlening heeft topprioriteit bij de experts. Mensen kunnen niet op zoek naar een baan, als ze schulden hebben, staat in een onderzoek.'' Het initiatief voor het ondersteunen van de huisbezoeken werd genomen door D66 en mede ingediend door CDA, PrO, Lokaal en Hart voor Oegstgeest.

Ook wethouder Jan Nieuwenhuis was blij. ,,Huisbezoeken zijn een nuttig instrument. Die bezoeken vergroten de kans dat inwoners zich laten helpen. Hulpverleners komen zo beter op de hoogte van de situatie thuis bij deze mensen. Wat mij betreft kan het van start gaan.''