Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

Geen extra geld voor bomen


OEGSTGEEST – De politieke partijen D66 en Hart voor Oegstgeest pleitten er vorige week voor, dat de gemeente 100.000 euro extra gaat uitgeven voor het onderhoud en vervangen van bomen. Zo kunnen bijvoorbeeld te verwijderen oude en zieke bomen langs de straten geleidelijk vervangen worden door jonge exemplaren.

Maar volgens wethouder Jan Nieuwenhuis is dit extra geld niet nodig: ,,Met 300.000 euro per jaar kan het bomenbeleid in principe uitgevoerd worden. Over vijf jaar doen we een evaluatie of het op die manier kan. In het coalitieakkoord staat een ambitie om 250 bomen te planten. Een structurele verhoging naar 400.000 euro per jaar lijkt op dit moment niet nodig.'' De wethouder kreeg steun van een meerderheid van de politieke partijen.