Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juli 2018

Reumapatiënten de klos met afvaltarieven


KAAG EN BRAASSEM > Een meerderheid van de politiek wil, dat de verschillen in afvaltarieven tussen eenpersoons- en meerpersoonshuishoudens verdwijnt. Dat zal echter niet al in 2019 gebeuren. Eerst moet de komende jaren bekeken worden, hoe het nieuwe diftar 'Betaal voor wat je weggooit' systeem vanaf volgend jaar werkt. Raadslid Hans Klink van de grootste partij PRO stelde voor om de vaste tarieven voor de verschillende typen huishoudens geleidelijk ,,meer naar elkaar toe te brengen''. Alle andere partijen wilden hier wel 'naar kijken', maar tot een concreet besluit komt het voorlopig niet.

Inwoners met medisch afval krijgen volgend jaar een korting op de tarieven, omdat zij buiten hun schuld extra afval hebben en dus hun afval vaker in de ondergrondse container moeten dumpen of langs de kant van de weg moeten zetten. SVKB en D66 wilden graag, dat ook mensen met reuma of vergelijkbare aandoeningen, zo'n compensatie zouden krijgen. Zij kunnen namelijk niet eens per maand een zware container tillen en zijn gedwongen om hun bak tweewekelijks aan de kant van de weg te zetten. Wat weer leidt tot hogere kosten. Maar de overige partijen zagen zo'n extra financieel cadeautje niet zitten.