Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2018

15.000 euro aan dwangsommen


[LEIMUIDEN] Een ondernemer aan de Willem van der Veldenweg 71 moet 15.000 euro aan dwangsommen betalen aan de gemeente Kaag en Braassem. Hij had hier bezwaar tegen gemaakt, maar dat bezwaar is ongegrond verklaard door de commissie voor de bezwaarschriften.

Volgens de gemeente heeft de ondernemer zonder vergunningen bedrijfsactiviteiten uitgevoerd. Daarom moet hij het bedrag betalen voor allerlei aan- en bijbouw, die hij in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. In eerste instantie zou de ondernemer ook nog 5.000 euro moeten betalen voor ,,het strijdig gebruik van de voor agrarisch bestemde gronden''. Maar omdat de bestemming van de grond is gewijzigd, heeft de gemeente dit bedrag van 5.000 euro laten vervallen.