Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2018

College positief over bouwplannen


[ROELOFARENDSVEEN] De eigenaar van het perceel op de hoek Essenweg 1a / Wilgenstraat 22 loopt al enkele jaren rond met plannen voor de bouw van enkele trekkershutten. Maar nu heeft hij ook daadwerkelijk een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Kaag en Braassem. Het college van burgemeester en wethouders neemt een positieve grondhouding in op deze plannen.

De initiatiefnemer wil op zijn terrein drie trekkershutten realiseren, van zo'n 15 vierkante meter per stuk. Maar ook moeten er vier bunkerstudio’s (verblijfsrecreatieve onderkomens van circa 15 vierkante meter per stuk), drie poldercabins (verblijfsrecreatieve) onderkomens van ongeveer 12 vierkante meter per stuk) en een beheerderswoning komen. Die beheerderswoning, mét een bouwlaag, van circa 135 vierkante meter, komt op het voormalige reinwaterbassin, ook wel bunker genoemd.

Volgens de gemeente passen deze plannen in het stimuleren en faciliteren van de recreatieve (overnachtings)mogelijkheden. De aanvrager heeft al overleg gevoerd met de omwonenden, zo valt uit een ambtelijk stuk op te maken. In de bunker komt ook een opslagruimte, een loungeruimte en een ruimte voor sanitair. Het voormalige pompstation in de bunker wordt voorzien van een keuken. Daar kunnen ook workshops gegeven worden.