Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 oktober 2018

Binnenkort bus over Lange Brug


[OUD ADE] Over een kleine twee maanden rijdt er weer een bus over de Lange Brug. Wethouder Yvonne Peters heeft toestemming gekregen van de gemeenteraad om een slordige 100.000 euro uit te geven voor een 'pollersysteem'. Met dat pollersysteem komen er aan weerszijden van de Lange Brug paaltjes in de grond, die weer omhoog gaan nadat een bus is gepasseerd.

Er is echter een nadeel aan dit systeem, zo waarschuwde de wethouder maandag 24 september. ,,Ik heb angst hoe er misbruik van wordt gemaakt. Paaltjes worden omver gereden en mensen hebben eigen sleutels. Het pollersysteem is duur, er komen ook verkeersmaatregelen en stoplichten bij kijken. Als er een trekker tegenaan gezet wordt, is het kwetsbaar. Het systeem kan niet veel hebben, zeker als mensen toch proberen met grotere en zwaardere voertuigen over de brug te komen. Het systeem is niet onfeilbaar en ook niet hufterproof.'' De raadsleden vonden echter, dat er weinig keuze is. ,,We staan met de rug tegen de muur'', aldus raadslid Jan van der Geest (VVD). Fractievoorzitter Nick van Egmond (D66): ,,We willen dat de bus door Oud Ade en Rijpwetering gaat rijden. We moeten zorgen dat het OV in die koude maanden weer op gang komt. Welk middel, dat is aan het college.''