Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Aanpak illegale bewoning vakantiehuisjes


KAAG EN BRAASSEM – De tijd van gedogen is voorbij. Mensen, die al jaren illegaal permanent wonen in vakantiehuisjes en stacaravans op campingterreinen, moeten zich serieus zorgen gaan maken. Burgemeester Marina van der Velde laat hier geen misverstand over bestaan.

Joep Derksen

Van der Velde stelt: ,,Op ieder recreatieterrein in deze gemeente is sprake van permanente bewoning. Of het nu gaat om de Oudendijkseweg, Galgekade, de camping aan de Drecht, Wijde Aa, Spijkereiland of het terrein aan de Vrouwgeestweg 33.'' De gemeente wacht op een uitspraak van de Raad van State over Spijkereiland, maar als die uitspraak in het voordeel van de gemeente uitvalt, wordt een actief handhavingstraject ingezet. De burgemeester: ,,Het begint met een recreatiewoning, maar op het laatst staat op zo'n plek een villa met een zwembad. We willen een halt toeroepen aan het steeds verder gaan van dit fenomeen. En we gaan toekomstige bewoners er aan houden.''

De allereerste handhaving op permanente bewoning van stacaravans wordt nu ingezet, kondigt Van der Velde aan. Het gaat hierbij om een terrein aan de Vrouwgeestweg 33 in Woubrugge. ,,Het is een terrein, waar we al heel lang over in gesprek zijn met de eigenaar. Er staan caravans, die al heel lang bewoond worden. Omwonenden hebben overlast en dat is de reden, dat we dit gaan aanpakken.'' De vier permanent bewoonde stacaravans op dit recreatieterrein moeten uiterlijk 1 juni verdwenen zijn.

In hoeverre de gemeente de komende jaren écht alle illegale bewoners op vakantieparken en recreatieterreinen aan gaat pakken, blijft echter nog onzeker. De burgemeester: ,,We bekijken nu een plan van aanpak. Maar één van de grote problemen van de toezichthouders is de capaciteit. Het is als een mug met een mitrailleur op een olifant schieten. Het moet proportioneel zijn.''