Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Samen praten over Omgevingsvisie


KAAG EN BRAASSEM – Aan het eind van dit jaar kan de gemeenteraad de nieuwe Omgevingsvisie vaststellen. Maar voor het zover is, gaan bestuurders en politici de komende maanden eerst nog praten met allerlei maatschappelijke organisaties, sportclubs, scholen en jeugdzorg.

Het is de bedoeling, zo licht burgemeester Marina van der Velde toe, dat allerlei gemeentelijke wetten en regels in die ene Omgevingsvisie worden opgenomen. ,,We doen daarom alle gesprekken ineen. Het hoort allemaal bij elkaar. Zaken als de MAG (Maatschappelijke Agenda), het evenementenbeleid: het zijn allemaal bouwstenen voor deze omgevingsvisie. De inwoners van Kaag en Braassem kunnen ons het beste vertellen, wat ze van hun omgeving vinden, wat ze graag van de gemeente zouden zien en wat voor hen belangrijke opgaven voor de toekomst zijn.'' De burgemeester besluit: ,,Je kunt voor het opstellen van een Omgevingsvisie ook een nietje door de beleidsstukken doen en ze op die manier aan elkaar koppelen, maar wij willen juist de interactie met de inwoners om de beleidsstukken te bespreken.''