Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Miljoeneninvestering De Tweesprong


ROELOfARENDSVEEN – Een nieuw gebouw voor zwembad en sportcomplex De Tweesprong gaat ongeveer 9,1 miljoen euro kosten. Wanneer de huidige gebouwen alleen maar worden opgeknapt, moet hier toch nog 8,7 miljoen euro voor betaald worden. De gemeenteraad moet binnenkort besluiten over de toekomst van De Tweesprong.

Sportcomplex de Tweesprong bestaat uit twee binnenzwembaden en een buitenzwembad, een sporthal en een gymzaal. Daarnaast zijn er vier tennisbanen en twee squashbanen, sportzaal Kaskade, sportzaal de Meerkant en sporthal ’t Spant. Het lijkt wel zeker, dat de politiek kiest voor een complete nieuwbouw van De Tweesprong. Maar tot dat nieuwe complex er staat, blijft het huidige zwembad een financiële molensteen. Hoewel de gemeenteraad vorig jaar extra geld heeft gereserveerd voor 'noodzakelijk onderhoud' van dat zwembad, kan er nog van alles kapot gaan. In een bericht aan de gemeenteraad laat het college van burgemeester en wethouders weten: ,,Voor het huidige zwembad zijn gezien de technische staat forse financiële risico’s ingeboekt. Deze risico’s blijven ook bestaan na uitvoering van het noodzakelijke onderhoud.'' Een nieuw zwembad zou deze problemen oplossen.