Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2019

Zoeken naar deal voor kunstgrasveld


WOUBRUGGE – Het bestuur van voetbalvereniging MMO kan voorlopig nog blijven dromen over hun wens voor een nieuw hybride kunstgrasveld. Het gemeentebestuur is namelijk niet van plan om dit te gaan betalen. Dat blijkt uit een brief van burgemeester Marina van der Velde aan de MMO.

MMO wil dit kunstgrasveld graag, zodat dan minder trainingen en wedstrijden worden afgelast. En omdat de gemeente ook de kosten voor kunstgrasvelden van een aantal andere voetbalverenigingen in de andere dorpen op zich heeft genomen, zou zo'n regeling ook voor de Woubrugse club moeten gelden.

Maar die mening deelt het gemeentebestuur niet. Van der Velde: ,,Op dit moment heeft MMO geen capaciteitsproblemen, maar zelfs een overschot aan velden. We zien geen aanleiding om geld beschikbaar te stellen voor een (hybride) kunstgrasveld bij MMO.'' Ook is de gemeente geen eigenaar van het sportcomplex: ,,Dit maakt een investering in een kunstgrasveld, waarvan een derde eigenaar is, extra risicovol en daardoor niet wenselijk.''

Toch houdt het gemeentebestuur de deur op een kier voor de komst van een hybride kunstgrasveld. Om dat te bereiken, zou de MMO een voorbeeld moeten nemen aan voetbalvereniging De Kickers '69 in Leimuiden. Via een grondruildeal konden daar huizen gebouwd worden, terwijl tegelijkertijd de voetbalclub een nieuw kunstgrasveld kreeg. Als de MMO ook zo'n deal op kan zetten, dan wil het college daar graag over praten.