Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Body Switch


Een andere manier om fijner te leven

LEIDEN / DUIN- EN BOLLENSTREEK – Mensen met chronische klachten, willen niets liever dan dat ze hier van worden bevrijd. Maar vaak lopen ze al jaren van de ene naar de andere arts en slikken ze de ene na de andere pillencombinatie. Terwijl een oplossing voor hun situatie zo maar bij hen om de hoek kan liggen; bij Body Switch!

Joep Derksen

De gedachte achter Body Switch is, dat je een andere levenswijze gaat aannemen. Met een combinatie van bewegen, anders eten en een nieuwe gedachtepatroon kun je al veel bereiken op je persoonlijke gezondheid. Of je nu last hebt van chronische vermoeidheid, pijn, slapeloosheid of een burn-out. Dankzij de uitstekende begeleiding van orthomoleculair KPNI therapeuten Margot Lodewijk (Leiden), Nienke van de Giessen (uit Katwijk) en Petra Hoek (uit Noordwijk) kan je een vernieuwd en verbeterd leven beginnen.

De drie therapeuten zijn al jaren actief en hebben nu hun specialiteiten gebundeld in Body Switch. Deze gezondheidspraktijk opent zondag 24 maart officieel haar deuren en daarmee wordt de mogelijkheid vergroot om jouw eigen leven te optimaliseren. Die dag wordt de opening verzorgd door niemand minder dan gezondheidscoach en auteur Vivian Reijs.

Lodewijk laat weten: ,,Zoveel mensen slikken veel pilletjes en tabletten tegen hun klachten, maar dat is vaak niet de oplossing. Pillen en tabletten gaan de symptomen tegen en wij helpen juist om de oorzaak van de klachten aan te pakken. We doen dat met uitgebreide gesprekken, waarbij we de diepte in gaan naar het verleden van de cliënt. Zo komen we er achter, wat er speelt.'' Na het invullen van een uitgebreide vragentest, wordt het voedingspatroon, de beweging en stressfactoren doorgenomen. We kunnen ook zien, wat er speelt met de darmen en in het bloed; zo kunnen we gerichter op zoek naar de oorzaak.''

Body Switch heeft twintig praktijken door het hele land en staat voor de complementaire gezondheidszorg en valt vaak onder de aanvullende verzekeringsvoorwaarden. De therapeuten werken actief samen met huisartsen. Tot mei krijgen alle nieuwe cliënten een introductiekorting van maar liefst 30 euro.

Voor alle duidelijkheid; de therapeuten erkennen het nut van medicijnengebruik: ,,Soms is een antibioticakuur enorm nodig. We zorgen voor een aanvulling. Als je hoofdpijn hebt, kun je een paracetamol nemen. Maar als het chronisch wordt, kun je ook op zoek gaan naar de oorzaak waarom je die hoofdpijn hebt. Vaak is dat chronische stress, die door allerlei zaken veroorzaakt kan zijn. Dingen uit het verleden, rond de geboorte, verkeerde voeding of dat je bij een verkeerde baas werkt. Het vaatje is langzamerhand gevuld en op een gegeven moment loopt het over.''

Op de website van Body Switch www.bodyswitch.nl staat heel veel informatie. Therapeut Nienke heeft veel ook veel expertise met autisme en kinderen met ADHD. ,,Bepaalde etenspatronen irriteren de darmwand en kunnen ADHD-verschijnselen veroorzaken'', tippen de experts van Body Switch.

Body Switch, Hoge Rijndijk 154, 2313 KN Leiden, T: 06 2396 5805, W: www.bodyswitch.nl