Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Weerstand tegen woonboten in Aderpolder


KAAG EN BRAASSEM – De wens van een inwoner om vijf aanlegplaatsen te realiseren in de Aderpolder, krijgt waarschijnlijk een 'njet' te horen van de gemeenteraad. Enkele jaren geleden was het gemeentebestuur nog enthousiast over de komst van deze ligplekken voor elektrische boten. Maar nu het blijkt te gaan om grote elektrische woonboten van zo'n 15 meter lengte, verschrompelt het draagvlak in de politiek.

Gemeenteraadslid Hans Klink (PRO) bracht dit onderwerp ter sprake tijdens de gezamenlijke fractievergadering met SVKB. ,,Het leek bij die aanlegplaatsen voor elektrische boten in de Aderpolder in eerste instantie te gaan voor een kort verblijf. Maar het gaat niet om bootjes van vier meter, maar eerder elektrisch aangedreven woonboten tot minimaal 15 meter.'' Bovendien zouden die halve schepen ook een half jaar daar kunnen liggen en dat is ook voor fractievoorzitter Ger van Emmerik (SVKB) geen aanlokkelijk vooruitzicht. Hij vindt recreatieve initiatieven prima, maar volgens de gemeente is vanaf het begin duidelijk geweest, dat die ligplekken alleen bedoeld zijn voor een 'kortdurend' verblijf.

Enkele raadsleden van deze twee partijen twijfelen nog, maar het CDA is unaniem tegen de komst van grote woonboten in de Aderpolder. Raadslid Thijs Mooren: ,,We moeten zuinig zijn met de schaarste aan groen en water in ons Groene Hart. Als je zoveel boten er gaat neerleggen, is er sprake van intensieve recreatie. De gemeente moet zuinig zijn op de Aderpolder en we moeten hier de handen van af houden. Het is een goede zaak, als dit plan niet doorgaat.''

De initiatiefnemer heeft inmiddels een advocatenkantoor ingeschakeld. Als de raad niet instemt met het verzoek voor de aanlegplaatsen, dreigt een rechtszaak.