Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Nieuwe vergadercultuur


KAAG EN BRAASEM – De gemeenteraadsleden gaan de manier van vergaderen weer anders aanpakken. Dat hebben de fractievoorzitters van de politieke partijen besloten in het presidium. Nu nog komen de politici iedere week bij elkaar; de ene week voor een fractievergadering en de andere week voor een beeldvormende, oordeelsvormende en/of een besluitvormende vergadering.

Raadslid zijn is leuk, maar al dat vergaderen loopt blijkbaar op een gegeven moment ook de spuigaten uit. En dus hebben de raadsleden besloten om nog maar maximaal één keer per maand een fractievergadering te houden. Bovendien nemen de politici zich voor, om het college van burgemeester en wethouders niet meer teveel met detailvragen lastig te vallen.

Daarnaast willen de raadsleden vaker de boer op. Fractievoorzitter Ger van Emmerik (SVKB): ,,Er komen specialistenbijeenkomsten, waarbij we naar verenigingen en inwoners toe gaan. Bijvoorbeeld in het derde kwartaal van dit jaar, als we een discussie hebben over de toekomst van het Sportpad in Roelofarendsveen.''