Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Duurzaam denken


KAAG EN BRAASSEM – Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem is volop bezig met het uitdokteren van plannen om meer duurzame energie op te wekken. Dat blijkt uit een ambtelijk stuk, dat onlangs openbaar is geworden.

Zo staat daar onder meer in, dat het zelf opwekken van energie, door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen op de daken, je er uiteindelijk financieel op vooruit kunt gaan: ,,Wat betreft de opwekking van duurzame energie via zonnepanelen zijn er in Kaag en Braassem nog voldoende ‘lege daken’, met name bij agrariërs en bedrijven. Dit dakoppervlak kan een significante bijdrage leveren aan de doelstellingen op korte termijn.''

In juli krijgen de gemeenteraadsleden ,,een concreet pakket aan maatregelen voor de komende vijf jaar''. In dat voorstel staat, wat er moet gebeuren om Kaag en Braassem het pad naar een energieneutrale gemeente in te slaan. Hierbij wordt niet alleen de inzet van de ambtenaren, maar ook van de inwoners en bedrijven gevraagd. Hoeveel dat gaat kosten en wie het gaat betalen, moet deze zomer ook duidelijk worden.