Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 maart 2019

Hopeloze strijd tegen windmolens


KAAG EN BRAASSEM – De Vereniging Open Landschap Kaag en Braassem e.o. is en blijft tegen het plaatsen van windmolens langs de wegeninfrastructuur. Die ruim 200 meter hoge molens zijn dan vanaf iedere plek in het Groene Hart te zien en dat betekent de definitieve vernietiging van het open landschap.

Jan Veraart, woordvoerder van deze vereniging, hield maandag 4 maart nog eenmaal een hartstochtelijk pleidooi voor de raadsfracties om geen onomkeerbare besluiten te nemen. Hij pleitte er voor, dat als er windmolens in dit gebied moeten komen, om ze dan op één plek bij elkaar te zetten.

Maar het lijkt er op, dat de strijd voor behoud van het open landschap een Don Quichotte strijd tegen windmolens wordt. Van de twee grootste politieke partijen PRO en SVKB kreeg Veraart in ieder geval geen echte verbale steun, al worden de zorgen wel begrepen. Fractievoorzitter Ruud van der Star (PRO) was heel helder: ,,We hebben een torenhoge ambitie met elkaar. Die komst van de windmolens komt niet als een verrassing. We hebben een raadsbreed akkoord en daar staat in, dat we rond die A- en N-wegen iets moeten doen vanwege onze ambitie om in 2040 CO2 neutraal te zijn. Vanwege die opdracht sturen we mensen op pad om deze ambities in deze gemeente en de provincie Zuid-Holland voor elkaar te krijgen.''