Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Wind- en zonne-energie


Deel opbrengst naar inwoners

KAAG EN BRAASSEM – Van alle initiatieven om duurzame energie op te wekken, moet minimaal de helft van de opbrengsten terugstromen naar de samenleving en haar inwoners. Daarnaast komen windmolens langs bestaande infrastructuur te staan, zoals wegen, het spoor en kanalen. Wethouder Inge van der Meer laat weten, dat de gemeentebesturen in Holland Rijnland hier overeenstemming over hebben bereikt.

Op dit moment is het bestuur van de Provincie Zuid-Holland namelijk mordicus tegen de komst van windmolens. Maar dat kan veranderen na woensdag 20 maart; de dag van de Provinciale verkiezingen. Met een nieuw Provinciebestuur kan er ook een nieuwe wind gaan waaien, waar het gaat om het windmolenbeleid. Van der Meer: ,,Dat betekent niet dat dan al die wegen volgeplempt worden met windturbines of zonnevelden. Op het moment dat ze er komen, wordt als eerste gekeken naar de infrastructurele wegen. Daarnaast moet minimaal 50% van de opbrengsten terugstromen binnen de maatschappij. Als aan deze voorwaarden niet voldaan wordt, gaan plannen voor duurzame energieopwekking niet door.''