Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2019

Vakantiekinderweek gaat door


LEIMUIDEN – Alle kinderen van Leimuiden kunnen weer opgelucht ademhalen: de Vakantie Kinderweek gaat dit jaar door! Tot het laatst toe bleef het spannend, of er een nieuwe plek gevonden kon worden voor dit grootste jaarlijkse kinderfeest. Maar hoofdcoördinator Paul Hagenaar kan melden, dat de organisatie en het gemeentebestuur van Kaag en Braassem een alternatieve locatie hebben gevonden.

Of beter gezegd; twee alternatieve 'overbruggings'locaties. Hagenaar: ,,Het was nog even spannend tijdens de onderhandelingen, maar Vakantie Kinderweek '77 en de gemeente Kaag en Braassem gaan er samen volledig voor om een passende oplossing te vinden.'' Een échte definitieve plek voor de Vakantie Kinderweek moet nog aangewezen worden, maar dit festijn zal wél georganiseerd worden. ,,Na spoedoverleg zijn we deze week overeengekomen, dat we de komende twee jaar een overbruggingslocatie gaan gebruiken. Dat geeft ons en de gemeente tijd om naar een definitieve locatie te zoeken.''

De twee opties voor deze overbruggingslocatie zijn: het oude Connexxionterrein en een van de weilanden rond het dorp Leimuiden, waar nu nog alleen gras op ligt. Mocht de Vakantie Kinderweek inderdaad op een gedeelte van het Connexxionterrein plaatsvinden, dan wordt speciaal hiervoor een hoek van het terrein ingezaaid met gras. Zodat de kinderen in een groene omgeving hun gang kunnen gaan.

De Vakantie Kinderweek vindt dit jaar plaats in de laatste week van augustus. Hagenaar concludeert tevreden: ,,De Vakantiekinderweek gaat door; linksom of rechtsom; we gaan het voor elkaar krijgen!''