Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 september 2019

Nieuwkoop zoekt ondernemer als burgemeester




Nieuwkoop – De gemeenteraad van Nieuwkoop is er uit; de nieuwe burgemeester moet gemakkelijk contacten leggen en altijd goed luisteren naar de inwoners. Maar ook moet hij/zij doortastend, duidelijk en onafhankelijk zijn. En dus niet hoog vanuit een ivoren torentje neerkijken op het volk en de raadsleden. Met dit wensenlijstje in de hand gaat Commissaris des Konings Jaap Smit een profielschets opstellen, zodat kandidaten voor het burgemeesterschap zich kunnen melden.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst kondigde de huidige burgemeester van Nieuwkoop, Frans Buijserd, zijn afscheid aan. Maar omdat de benoemingsprocedure nog wat tijd in beslag neemt, blijft Buijserd aan als burgemeester tot zijn opvolger is benoemd. woensdag 4 september vertelden de raadsleden aan Smit, wat voor soort burgemeester ze wilden hebben. Het wensenlijstje is mede gebaseerd op de reacties van de 329 inwoners, die hierover hun mening hebben gegeven.

De nieuwe burgervader of -moeder hoeft niet per se een doorgewinterde burgemeester te zijn. Mensen vanuit het bedrijfsleven of met veel bestuurlijke ervaring zijn ook van harte welkom om te reageren. Maar zo’n persoon moet volgens raadslid Pien Schama (Natuurlijk Nieuwkoop) wel ,,visie hebben over hoe we als gemeente meer samen met de inwoners kunnen werken.’’ Iemand uit het bedrijfsleven zou volgens Lizet Keijzers (SBN) kunnen zorgen voor zo’n ‘frisse wind’.

Verder moet de aankomende burgemeester ook de belangen van Nieuwkoop verdedigen richting de omliggende gemeenten en provincies. En zich opstellen richting Schiphol om zo de geluids- en milieuoverlast tegen te gaan, zo stelden de raadsleden.