Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Eerste inloopspreekuur bevalt goed


Nieuwkoop – Voor het eerst hield de raad van Nieuwkoop een inloopspreekuur voor de inwoners. Een uur lang konden mensen al hun vragen of wensen aan de raadsleden voorleggen. Zeven inwoners maakten van deze gelegenheid gebruik.


Het inloopspreekuur vond plaats in de hal van het gemeentehuis in Nieuwveen en niet in de officiële raadszaal, om geen bezoekers af te schrikken. Hans van Leeuwen had een stapel papieren bij zich en liet weten, dat hij graag een paar bomen bij zijn huis aan de Buitenweg gekapt of gesnoeid wil hebben. Nu heeft het voor hem  namelijk geen zin om zonnepanelen op het dak te leggen. ,,Waarom worden er wel bomen gekapt voor de hockey, voetbal en tennis en bij de Klinkhamer, maar mag het niet voor zonnepanelen op ons huis?’’ Raadslid Elias van Belzen (SGP/ChristenUnie) zegde toe om aan het college van burgemeester en wethouders te vragen, of er toch wat voor Van Leeuwen gedaan kan worden.


Meerdere vragen van de inwoners kwamen aan de orde. Zo is er de wens om een extra lantaarnpaal op de Stibbe te plaatsen. Fractievoorzitter Tom de Kleer (VVD) werd opzij genomen om een bouwplannetje te kunnen bekijken. En Lian Tan vroeg de gemeente om steun voor het initiatief ‘www.groenehart.herenboeren.nl’. Na een uurtje was het voorbij. Raadslid Brent Wijshijer (CDA) was positief: ,,Dit was het eerste inloopspreekuur; wat mij betreft organiseren we dit iedere drie maanden.’’


De inwoners zelf waren positief: ,,Dit is heel goed en zo laagdrempelig’’, geeft Tan aan. ,,Bewoners moeten realiseren, dat het geen bedreiging is om hier het gemeentehuis binnen te lopen. Dit is een reuzeninitiatief.’’ Van Leeuwen vult aan: ,,Nu maar kijken, wat het oplevert.’’