Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Grond


WOUBRUGGE – Voor de prijs van één hele euro neemt de gemeente Kaag en Braassem een stuk grond over onder de Boddens Hosangweg. Een familie, die eigenaar is van dit bezit van 285 m2, wil er graag van af. Het gaat om een deel van de ondergrond van de Kerkweg in Rijnsaterwoude, de berm en het aangrenzende water.


Dat de gemeente dit over wil nemen, heeft niet alleen te maken met de lage aankoopprijs. Waar particulieren namelijk eigenaar zijn van gronden onder de openbare weg geldt de Wegenwet. Het eigendomsrecht is ondergeschikt aan de openbaarheid van de weg. Toch blijkt regelmatig dat het onhandig is, dat er nog een particulier eigenaar is van de berm of het aangrenzende water, bijvoorbeeld bij het leggen van kabels en leidingen. De gemeente neemt de notariskosten over voor de overdracht van de grond, waarna de euro wordt overgemaakt naar de familie. Wat de familie doet met haar nieuw verkregen bezit, is niet bekend.