Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Locatie IKC Woubrugge bekend


WOUBRUGGE – Een Integraal Kindcentrum (IKC) in Woubrugge kan het beste komen op de plek waar nu nog de Kinderkring en Snoopy gevestigd zijn. Dat blijkt uit een onderzoek door het bureau Goudkuil Bouwmanagement, dat nu bij de gemeenteraadsleden van Kaag en Braassem ligt.


Voordeel van deze locatie is, dat op dit terrein het IKC relatief snel gebouwd kan worden. De kinderen van Esselyckerwoude verkassen dan naar dit IKC. Hierna gaat Esselyckerwoude plat en kunnen daar 18 appartementen gebouwd worden. De Kinderkring en Snoopy liggen centraal in het dorp. Als daar een IKC komt, kan met een bruggetje voor de kinderen een veilige verbinding met de naastgelegen sportvelden van VV Woubrugge gerealiseerd worden. Hierdoor hoeven ze niet de drukke Bateweg over te steken om bij de sport te komen.


Het gebouw wordt dan twee verdiepingen hoog en zal een oppervlakte van ruim 2.000 m2 hebben. Het bureau adviseert het gemeentebestuur ‘te bemiddelen tussen de Tennisvereniging Woubrugge en de IJsvereniging’ om te komen tot een werkbare oplossing voor alle betrokkenen’.


De kou lijkt voor de IJsvereniging al uit de lucht, zo blijkt uit de woorden van voorzitter Theo Vesseur: ,,De ijsvereniging heeft geen bezwaar tegen de komst van een IKC op de plek van de Kinderkring. Wij hebben tot doel om een ijsbaan te exploiteren binnen de dorpskern Woubrugge en de inwoners de mogelijkheid tot schaatsen te bieden als het weer dat toe laat. De verstandhouding tussen de tennisvereniging en de ijsvereniging is goed en wij zij al in gesprek om tot een werkbare oplossing te komen voor alle partijen. Wij hopen dat de gemeente hier een fundamentele bijdrage in kan leveren.’’


Maar voorzitter Tjeerd Reitsma van TV Woubrugge geeft aan, dat het pijnpunt niet ligt bij de locatie van het IKC, maar bij het medegebruik van hun tennispark door de IJsvereniging. ,,Dit recht om in de winter op onze gravelbanen een ijsbaan aan te mogen leggen belemmert TV Woubrugge al jaren om de (te) oude tennisbanen te kunnen renoveren. De situatie begint zo langzamerhand zorgwekkend te worden voor de ongeveer 400 leden van TV Woubrugge. Het bestuur en onze leden zouden dan ook graag zien dat de IJsvereniging een eigen locatie krijgt.’’



De gemeenteraad moet nog geld beschikbaar stellen voor de komst van deze school.