Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 oktober 2019

Langebrug


OUD ADE – De kogel lijkt door de kerk. Het college van burgemeester en wethouders vraag 2,1 miljoen euro van de gemeenteraad om de Langebrug in Oud Ade te vervangen. Gehoopt wordt, dat dit bedrag voldoende is, al zou er nog een financiële tegenvaller kunnen komen, als er nog onverwachte werkzaamheden nodig zijn.


De gemeente Kaag en Braassem had gehoopt, dat buurgemeente Teylingen zo’n 10% van de totale kosten op zich zou nemen, zodat de fietsbrug en autobrug tegelijkertijd kunnen worden aangepakt. Teylingen kiest er echter voor, om zelf controle te houden over de kosten voor het vervangen van de fietsbrug.


Wethouder Petra van der Wereld laat weten, dat tijdens de werkzaamheden, die in de loop van volgend jaar plaats vinden, de fietsers (en bromfietsers) altijd van de Langebrug gebruik kunnen maken. Het autoverkeer van en naar Oud Ade moet gedurende die tijd via andere routes hun weg zien te vinden. Ze hoopt, dat dit enkele weken zal duren. Dit keer gaat de gemeente geen geld uitgeven voor vervangend OV-vervoer.


De werkzaamheden beginnen waarschijnlijk in 2020; daarna moet de Langebrug weer zo’n honderd jaar mee kunnen gaan. Vooropgesteld natuurlijk, dat het onderhoud van de Langebrug gedurende die tijd dan wél naar behoren gebeurt.