Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2019

IKC krijgt warm welkom


Zevenhoven – Het nieuwe integraal kindcentrum (IKC) in Zevenhoven opent haar deuren in het nieuwe schooljaar van 2021. Als de gemeenteraad in december geld beschikbaar stelt, kunnen de bouwwerkzaamheden al in het voorjaar van 2020 beginnen.

Tijdens een informatieavond maandagavond kregen de omwonenden te horen, dat er voor hen vijftien extra parkeerplekken bij komen. Ook komt er aan de voorkant van het IKC een parkeerterrein te liggen, waar ouders hun kroost kunnen afzetten en ophalen. Na afloop van alle bouwwerkzaamheden wordt de Heemraadstraat eenrichtingsverkeer.

De inwoners van Zevenhoven zijn blij met de komst van de nieuwe school. Adri Reewijk: ,,Het ziet er goed uit; ik ben heel blij met de extra parkeerplaatsen. Maar ik hoop niet dat de ouders van de kinderen bij ons in de Repelstraat gaan parkeren.’’ Wat Goof Rijneker betreft komt het IKC op de verkeerde plek te staan. ,,Je had gemakkelijk een stuk grond kunnen aankopen bij het terrein waar het IKC nu op komt te staan. Dan zou de afstand voor de kinderen van het Noordeinde korter wezen en zou ook de sporthal dichterbij zijn.’’

Rijneker maakt zich wel zorgen om de auto’s van de bouwmedewerkers, die hun vierwielers de hele dag in de buurt parkeren. ,,Dat is wel even behelpen.’’ Erger vindt hij het echter, dat er geen hek wordt geplaatst naast de sloot De Tocht. ,,Je hebt daar kleine kinderen rondlopen en in die sloot is al iemand verdronken. Dat hek moet er echt komen!’’