Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2019

Groen


KAAG EN BRAASSEM - Voor iedere nieuwe woning moet er minimaal 45 m2 groen bij komen in Kaag en Braassem. Deze regel bestaat al voor alle bouwprojecten op gemeentegrond, maar D66 is bezig met een plan om die verplichting ook op te leggen aan particuliere huizenbouwers.

De reden voor deze ingeving, is een bouwplan aan de Dyckhof Zuidweg (naast nummer 33) in Rijpwetering. Op een relatief klein stukje grond wil de eigenaar elf woningen realiseren. Ruimte voor groen is er dan niet of nauwelijks. En dat zint de D66-fractievoorzitter Nick van Egmond niet. Hij kondigde een voorstel aan, om de verplichting van 45 m2 groen per woning ook te laten gelden voor nieuwe huizen op particuliere terreinen. En zijn partij kreeg daarbij in ieder geval steun van Hilde Bax (SVKB). Of het voorstel ook een meerderheid haalt, wordt maandag 25 november duidelijk.